Oleje obróbcze do tłoczenia metali

Środki smarne w przemyśle spożywczym
 
Środki smarne używane w przemyśle spożywczym i powiązanym z nim przemysłem farmaceutycznym oraz kosmetycznym muszą spełniać wysokie normy jakościowe, aby nie przyczyniły się do zagrożenia życia i zdrowia odbiorców końcowych. Dotyczy to nie tylko tych środków smarnych, które biorą bezpośredni udział w procesie produkcyjnym żywności, ale także i tych, które mogą przypadkowo dostać się do produktów spożywczych oraz takich, które są stosowane w otoczeniu produkcyjnym.
 
Oleje i smary dla przemysłu spożywczego (środki smarne typu "food grade") - certyfikat NSF H1  
 
Wszędzie tam, gdzie zachodzi ryzyko incydentalnego kontaktu środków smarnych z szeroko rozumianą żywnością (produkty główne, półprodukty, materiały wsadowe oraz ich otoczenie związane m.in. z płukaniem, puszkowaniem, paczkowaniem) muszą one spełniać rygorystyczne wymagania jakościowe i zdrowotne, których formalną sygnaturę potwierdzającą możliwość bezpiecznego stosowania stanowi certyfikat NSF H1. Cała branża spożywcza - rzeźnie, zakłady przetwórstwa rybnego i mięsnego, mleczarnie, piekarnie, cukrownie, gorzelnie, browary, młyny, wytwórnie soków, zakłady przetwarzania warzyw i owoców, przedsiębiorstwa cukiernicze oraz tytoniowe - zobowiązana jest do szczególnej dbałości o dobór odpowiednich i bezpiecznych dla konsumentów środków smarnych. Dotyczy to także wszystkich branż pomocniczych pośrednio powiązanych z przemysłem spożywczym, medycznym i kosmetycznym (np. produkcja opakowań do żywności i napojów).
 
Więcej informacji o klasyfikacji środków smarnych wg NSF International możesz uzyskać TUTAJ

Masz wątpliwości jaki olej lub smar zastosować? 

ZADZWOŃ TERAZ:  tel. 793 403 823
LUB WYŚLIJ E-MAILA: biuro@oleje-smary.pl

 

Oleje obróbcze do tłoczenia metali - NSF H1

Oleje obróbcze do tłoczenia metali dla przemysłu spożywczego

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl